dissabte, 5 de maig del 2012

La sanitat no és un negoci

Una onada de privatitzacions i retallades està caient ara mateix sobre la sanitat pública valenciana, però no ens enganyem, no es tracta de polítiques de contenció de la despesa pública. Aquesta obsessió per voler desmantellar el sistema sanitari gratuït només busca aprofitar l’excusa de la crisi i muntar la seua pròpia indústria al voltant de les malalties, el dolor i el sofriment dels ciutadans. Tots sabem ben bé que les xifres d’estalvi són per a riure, sobretot si les comparem amb els malbarataments que fan les administracions en altres àmbits. Ho tenim clar, no? L’únic objectiu que persegueixen és que els seus amiguets guanyen diners convertint els pacients en inesgotables fonts d’ingressos.

Amb totes aquestes reformes el govern valencià pretén, sobretot, devaluar la sanitat pública fins a tal punt què els ciutadans que s’ho puguen permetre hagen de fer-se una assegurança privada de salut i ahí és on està el benefici per a empreses com Capio, una de les companyies sanitàries més importants dels Estats Units,que ja tenen negoci en alguns centres hospitalaris del nostre territori.

L’estratègia de no inaugurar hospitals, com ara el de Gandia, té molt a vore amb l’estratègia que està duent a terme el PP, ja que estem convençuts de què són instal·lacions que volen cedir a empreses privades després d’haver-se pagat amb fons públics de tots els valencians i valencianes.

Des de Compromís ens oposem a esta estratègia de devaluació de la sanitat pública i anem a treballar per a destapar el negoci que hi ha darrere de la privatització de la sanitat. Un negoci d’uns quants a costa de molt de patiment per a la gent, que tindrà una sanitat pública devaluada, que no estarà a l’altura de la dignitat amb què els ciutadans i ciutadanes hem de rebre els serveis públics.

Ara mateix està en perill l’Estat de Benestar: tindrem una sanitat per a rics i una sanitat per a pobres. Tot i que els autors d’aquesta barbàrie ho intenten disfressar. Hi haurà gent que patirà malalties greus, o fins i tot morirà, per no tindre prou diners per a assumir el pagament d’una atenció mèdica en plenes condicions. Aquesta iniciativa tan indignant té repercussió directa sobre la vida de les persones i al País Valencià anem per davant d’altres comunitats. Clar, aquí és on més s’han malbaratat diners públics en projectes faraònics i inútils, i ara ens obliguen a nosaltres a pagar amb la nostra salut, per tal d’evitar una intervenció estatal i fent mèrits d’estalvi davant els caps de Madrid.

Tot açò és molt més greu del que sembla, així que, és important que no ens quedem callats, que eixim al carrer i reivindiquem allò que és nostre, d’altra banda ens fotran ben fotuts, i aquesta vegada, estem parlant de salut.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada