dijous, 3 de maig del 2012

Recuperem l'AP7


Heu escoltat parlar ja de la campanya #novullpagar? Doncs si poseu aquest hashtag a qualsevol buscador d’Internet de seguida sabreu de què vos estic parlant. De tota manera, vos avance que parle dels peatges de l’AP-7.

Aquesta setmana al plenari hem presentat un parell de mocions al respecte, i també ho ha fet Compromís a les Corts. Des del Bloc-Compromís no animem precisament a la insubmissió en el pagament de les taxes, però sí que lluitarem, a través de la via política, perquè aquesta infraestructura estiga, totalment o parcial, alliberada de peatges i aconseguir així una llibertat de moviments per als valencians i valencianes que vertebrem cada dia el nostre territori.

La reivindicació d’una AP-7 lliure de peatges ve de molt lluny, ja que els desavantatges d’aquesta infraestructura viària són molts per a diversos municipis, entitats veïnals i empresarials. No hi ha dubte que aquest és un greuge comparatiu amb altres territoris de l’Estat, un autèntic llast per a l’economia valenciana i un factor negatiu pel que fa a la mobilitat al llarg del territori valencià, i també pel que fa a les comunicacions cap al nord.

Els peatges a l'autopista són el símbol més evident de la submissió d'aquesta societat. Per això, des de Compromís demanem el rescat parcial de la concessió en els trams de peatge de l’AP-7 que transcorre per sòl valencià. Perquè, a més a més, el que és una injustícia és que només som nosaltres els que hem de pagar per anar a treballar cada dia, si treballes a Alacant o a Gandia, i a altres territoris de l’Estat Espanyol no sàpiguen ni que és un peatge. Madrid, per exemple, es pot connectar amb tots els punts de la península per via ràpida i gratuïta. Les xifres són ben clares, un 48% dels ingressos dels peatges de totes les autopistes de l’Estat es concentra a Catalunya i el País Valencià.

I això, lluny de mitigar-se, s’augmentarà considerablement amb l’anunci de la ministra del govern espanyol Ana Pastor, que pretén rescatar les autopistes de Madrid i finançar el rescat allargant les concessions de les autopistes del Mediterrani, amb el greuge que això suposa de cost per als valencianes i valencianes.

Per tant, no deixem que ens passen per damunt. Tampoc caldrà que arribem a cometre infraccions per insubmisos. Trobem la via més amable per a tots, demanem el rescat de part dels peatges del nostre territori, i exigim que no es rescaten altres autopistes en detriment de les nostres.

Jo no sé vosaltres, però jo estic fart d’haver d’afegir les despeses d’autopista a les del combustible cada vegada que vull anar a València, Alacant o fins i tot, a Benidorm.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada